OXIGÉN TORNA

TORNA ÉS LÉGZÉS AZ ENERGIÁVAL TELI ÉLETÉRT
 
2018. október 20-21.

szombat 14-19 óra
vasárnap 9-14 óra


A tréninget tartja: Szűcs Szvetlana

Helyszín: Belvárosi Jóga Studió  - Debrecen, Domb u 1. I. emelet (lépcsőház a kapuval szemben lévő épület bal sarkában)

Az Oxigén tornát személyesen a mestertől, Szvetlánától sajátíthatod el, maximum 10 fős segítő és támogató csoportokban. Személyre szabott gyakorlatokkal, kisebb térfogattal, megerősödött testi-lelki állapotban térhetsz majd haza, függetlenül korodtól vagy testsúlyodtól. Végy egy nagy levegőt és jelentkezz a garantált eredményért!

A torna javítja a vér oxigénszállító kapacitását, így az agy vérellátását is. Aki folyamatos idő- és teljesítménykényszer alatt dolgozik, él, annak bizony törődnie kell saját szervezetének "karbantartásával", szellemi és fizikai erejének regenerálásával.

A szervezet vészjelzéseit nem vesszük komolyan, s csak akkor gondolunk az egészségre, amikor már orvosi beavatkozás nélkül nem vagyunk képesek azt helyreállítani. Mondjuk, hogy két végén égetjük a gyertyát, de valójában nem gondoljuk végig, hogy, mint autónknak, testünknek is szüksége van megfelelő "üzemanyagra", rendszeres "műszaki ellenőrzésre", a kenőanyagok és folyadékok cseréjére, feltöltésére, a motor tisztítására. Amennyiben az ellenőrzések, és a kialakult panaszok azonnali orvoslása még a fiatal korban rendszeres, akkor az időskori betegségek kialakulása is kisebb eséllyel fenyeget.

Az oxigén torna során két gyakorlatot végzünk egy időben: légző- és izomgyakorlatot. A légző gyakorlat során átszellőztetjük a tüdőt, így a kilégzés után visszatartjuk a lélegzetünket, a vérünkben felhalmozódik a széndioxid, mely a szervezetünket aktiválja és a következő belégzés során az oxigén 100%-át hasznosítja.

Izom gyakorlatok során izometriás összehúzódás történik az izmokban - ilyenkor nincs mozgás, de ez sokkal több energiát igényel, mint a hagyományos mozgás. A hirtelen kilégzés után a feszítések következnek, majd 8-10 másodperces légzés visszatartás. Belégzésnél leginkább azokhoz az izomcsoportokhoz irányul az oxigéndús vér, amelyet korábban megterheltünk. A szív és tüdő mozgás közbeni működése szintén lényeges.

Miért jó az oxigén torna?

- energiát ad

- erősíti az immunrendszer 

- fokozza az anyagcsere folyamatokat

javítja a vérkeringést

- normalizálja a vérnyomást

- javítja a koncentráció képességet

- fokozza a szervezet és az agy oxigén ellátását

- elégeti a zsírt, csökkenti a térfogatot

- fejleszti a belső izmok rugalmasságát

- megfiatalít, ránctalanít

és  nem kell hozzá diétázni…

A tréning díja: 30.000,- Ft/fő


Bővebb információ: