REIKI II. TANFOLYAM  -   KÖVESI PÉTERREL

2019. november 16-17.


Egy ősi módszer a modern emberért!


jelentkezés: szabolcsi.eva@gmail.com, 70/258-0551A REI-KI egy japán kifejezés, jelentése univerzális életenergia. A kozmikus eredetű (isteni, a létezés legmagasabb szféráiból jövő) reiki - energia támogatólag hat az életre, egészségre és fejlődésre minden élőlénynél, embernél, állatnál, sőt növénynél is. A reiki egyaránt alkalmas önmagunk és mások kezelésére, gyógyítására, mind testi, mind lelki betegségek esetén. Ártani senkinek sem lehet vele. Használják egészséges emberek is: segít önmagunk kiteljesítésében: fokozza a testi és szellemi teljesítőképességet, a kreativitást, segít a stressz és a megpróbáltatások elviselésében, a negatív érzelmek és gondolatok megszüntetésében, sőt előnyösen befolyásolja az emberi kapcsolatokat is. A reiki többezer éves tudás újjászületéseként jelent meg lassan száz éve Japánban. Azóta világszerte elterjedt, sok millióan ismerik és gyakorolják. Hazánkban is százezrek használják.

A reiki alapítója, Dr. Usui Mikao így írja:

“A mi Reikink szellemi gyógymód, amely az Univerzum gyógyító erején alapul. Én ezt a gyógymódot nem tanultam senkitől, nem is kutatással jutottam a birtokába. Böjtölve (és meditálva) egyszerre csak kapcsolatba kerültem az egyetemes energiával, és a természetfölötti szellemi érintése nyomán nyertem el azt a képességet, hogy gyógyíthassak.”
“Ezt én az emberek javára ajánlom fel, hogy bárki képes legyen az égtől kapott bölcsesség birtokába jutni, megvalósítani annak segítségével a szellem és test egységét, és elnyerni azt a boldogságot, amelyet az Ég adott az embernek. Ennek segítségével elsőként is az embernek a saját testét kell mintegy újjáépítenie, a gondolkodását átalakítva az emberiség boldogságát mozdítani elő. A mostani hanyatlásban, amely életünk minden aspektusára kiterjed, mindennél fontosabb az önzetlen, segítő hozzáállás, és ez az átadás (a reiki), amely hozzájárul ahhoz, hogy a betegségek terheitől megmeneküljünk.”


II. fokozat

Ezzel a szinttel lényegesen nagyobb energiamennyiség jár, valamint az energia speciális célokra való irányítása is megtanulható.

A tanfolyam főbb témái:

  • A reiki szimbólumai, jelentésük és használatuk
  • Technikák: jelenlévő személy kezelése, távkezelés, mentális kezelés (programozás, deprogramozás) és ezek kombinációi.
  • Csoportos kezelés, csoport összehangolása, helyiség behangolása, stb.
  • Elvont alkalmazások: események, dolgok, fogalmak reikizése. Múltbeli traumák oldása reikivel.
  • a Reiki, mint önismereti, meditációs és spirituális fejlődési lehetőség.

A reiki második fokozatához legalább fél éves gyakorlat szükséges az első fokozat módszereiben.

A reiki könyvből nem, csakis tanfolyamokon sajátítható el, mert szükség van az energia felvételére és átadására képessé tevő ún. behangolás elvégzésére. A tanfolyamok a jelentkezők létszámától függően 12-18 órásak. Általában szombat-vasárnap, vagy hétköznaponként az esti órákban tartjuk őket A résztvevők a tanfolyam elvégzéséről oklevelet kapnak.