VADNÖVÉNYES ÉLET - VADNÖVÉNYES KONYHA - ÚTSZÉLI ZSÁZSÁS SZÉP DÉLUTÁNT
a négy évszakos programsorozat következő témája
A TAVASZ EHETŐ ÉS GYÓGYÍTÓ NÖVÉNYEI ÉLETÜNKBEN
A programsorozat minden eleme önállóan is értékes és hasznos, de a legteljesebb és átfogóbb képet
természetesen a négy évszakot felölelő alkalmakon való részvétel nyújtja.
természetesen a négy évszakot felölelő alkalmakon való részvétel nyújtja.
2025. március 29. szombat 16 órakor
Az
aktuálisan tavasszal gyűjthető és a konyhánkban feldolgozható
vadnövényeket ismerjük meg. Az előadáshoz növényhatározás és kóstolás is
kapcsolódik! Tehát nemcsak mindent a szemnek, hanem konkrétan
növényekkel is találkozni fogunk.
Hozzájárulás 3000 Ft/fő
A
következő, április 26-ai alkalommal terepre megyünk Debrecen környékén,
hogy a saját környezetünk vadnövényeinek felismerésében szerezzünk
jártasságot.
Május 31-én pedig megnyit a boszorkány
konyha és kencéket, olajokat, fermentált vadnövényeket és egyéb étkeket
fogunk készíteni.
Várunk szeretettel a vadnövények világában!
Előadó, szakvezető: Sárosi Eleonóra agármérnök, természetpedagógiai szakvezető
Ha teheted, kérünk hozz magaddal poharat és kiskanalat
Részvételi szándékodat - hogy mindenkinek jusson kóstoló - a harmoniahazdebrecen@gmail.com email címen jelezheted