SZOLGÁLTATÁSAINKHARMÓNIA MASSZÁZS
               ISKOLA
ÚJ!  ÚJ!   ÚJ!

Természetgyógyász képzés indul! >>>           Egészségügyi modul


            Természetgyógyász modul

HARMÓNIA masszázs tanfolyamok

felnőttképzési engedély szám: B/2020/000926


A masszázs tökéletes kikapcsolódás testnek és léleknek

 Harmóniaház talpmasszázs Debrecen

Reflexzónás talpmasszázs tanfolyam

 

Kiscsoportos, gyakorlatközpontú képzés


Kezdés:  2024. szeptember 10.

                     


A frissítő, reflexzónákon alapuló talpmasszázs egy természetes gyógymód, melynek segítségével a masszőr a szervezet öngyógyító folyamatait fokozni tudja. A talp masszírozásával általános frissítő, regeneráló hatást érünk el. A szakértelemmel végzett talpmasszázs továbbá a belső szervek funkciójára is pozitívan hat. A talpon lévő reflexzónák stimulálásával a zónákhoz tartozó szervek/szövetek vérbőségét, anyagcseréjét, nyirokkeringését javíthatjuk.

A talpmasszázs hatékony segítséget nyújt egészségünk megőrzésében. Javítja az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer működését. Kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést.

A talp a test térképe. A két láb, a bal és a jobb testfélhez igazodva egységet képez. A kettős szervek területei tehát, mint például a vesék, mindkét lábon megtalálhatók. A középen elhelyezkedő testrészek, mint a pajzsmirigy, mindkét talp belső felületén keresendők. A talpmasszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A "közvetítőcsatornák" ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők, vagy nyugtathatók a szervek. Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalomérzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzák, a hozzá tartozó testrégió keringése javul.

A talpmasszázs különösen hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, mint öngyógyító módszer.Főként anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél és csökkent hormontermelésnél születtek eddig sikerek. Pajzsmirigyprobléma és tarkófájás esetén feltétlen ajánlott. Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is.

A masszázs a megrekedt energiát ismét nyugodt folyásba tudja hozni. Fokozza a szervezet védekező erejét. Lélektani, lelki hatással a masszázs szorongástól, feszült állapotokból szabadíthat meg. Energiákat tesz szabaddá, a tartás, az arckifejezés megváltozik. Lelki fájdalmakban is segítséget nyújt.

Láb SPA

A résztvevők a frissítő talpmasszázs során elsajátítják a láb SPA kezelési metódusokat is, így megismerkednek a professzionális láb SPA kezelési struktúrákkal is.


A tanfolyam elvégzésével a résztvevők megismerik és alkalmazni tudják a közérzetjavító, egészség fenntartó, frissítő talpmasszázs elméleti hátterét és gyakorlati technikáit (melyek a reflexológiával összefüggésben állnak), képesek  egy 20-40 perces komplex talp- lábmasszázs-kezelés elvégzésére.

 

A talpmasszázs tanfolyam főbb témakörei:

 • A reflexzónamasszázs hatásai az emberi szervezetre,
 • A lerakódások, diszbalanszok kialakulásának okai,
 • Lábbetegségek (lúdtalp, bütyök, bőrkeményedés, tyúkszem, lábgomba), lábápolás, prevenció,
 • A talpmasszázs ellenjavallatai, tiltó körülményei,
 • A kezelés hatékonyságát befolyásoló tényezők,
 • A kezelés menete, higiénés, biztonsági előkészületek, segédeszközök,
 • A masszőr ergonómiája, ön-karbantartása: a kezek edzése, ujjak erősítése,
 • Egyéb reflexövezetek a testen illetve a végtagokon.
 • SPA eszközök használata, kezelési metódusok

 

 

Csoportjaink:

 

Képzéseink kizárólag kis létszámúak,  4-10 fővel indítjuk csoportjainkat, hogy minden tanulónk  kellő odafigyelést, segítséget kapjon az oktatójától ami által olyan minőségi masszázstudás birtokába kerülnek, amellyel a világ bármely pontján megállják a helyüket szakmájukban.

 

Oktatónk: Nagy Ilona természetgyógyász-reflexológus


                 

Helyszín: HARMÓNIAHÁZ
 Debrecen, Arany János utca 2. fsz (a McDonald´s utáni épület, az udvarban jobbra)  

A belvárosban, jó közlekedéssel (Nagyállomástól 5 percre, Piac utcán 1-es, 2-es villamos  Arany J. u. megállóhely )Tanulónk igénybe vehetik a hűtővel, vízforralóval, mikrohullámú sütővel felszerelt konyhát.  A közelben több pékség, abc üzlet, főzelékbár található.

 

Képzési összefoglaló


Képzés megnevezése: Frissítő talp és láb SPA masszázs tanfolyam

 

Megszerezhető végzettség: Frissítő talp és láb SPA masszőr

 

Képzési idő:  30 óra (10 óra elmélet 20 óra gyakorlat)

 

Vizsga: elmélet, gyakorlat (elméletből utolsó tanfolyami nap délutánján, gyakorlatból a tanfolyam utolsó napjától számított 7 napon belül csoportvizsgát szervezünk)

 

Előképzettség: alapfokú végzettség, egészségügyi alkalmassági nyilatkozat (egészségügyi probléma esetén házi-/szakorvosi vélemény)

 

Tanúsítvány: A tanfolyam sikeres elvégzése után a Munkaügyi Központ által kiadott regisztrációs számmal ellátott tanúsítványt kapnak a hallgatók, melynek feltétele a hiányzásmentes részvétel és a sikeres írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsga.

 

Elhelyezkedés: A tanfolyamon megszerezhető végzettséggel vállalkozói igazolvány is váltható! A tevékenység TEÁOR kódja: Fizikai közérzet javító szolgáltatás: 960404

 

További elhelyezkedési lehetőségek: wellness & SPA központok, szállodák, termálfürdők, szépségszalonok, fitnesz termek

 

Részvételi díj:  40.000 Ft, ha ketten jöttök 36.000 Ft/fő


 

Igénybe vehető kedvezmények:  

 • diákigazolvánnyal
 • munkanélkülieknek
 • nagycsaládosoknak
 • gyengén látóknak
 • nyugdíjasoknak

        

A ár tartalmazza

-         az elméleti és gyakorlati oktatás díját

-         a tanfolyam során használt krémeket, olajokat, eszközöket

-         a tanfolyam jegyzetét

-         a Tanúsítványt (magyar nyelven). Angol/ Német/Olasz nyelvű tanúsítvány + 1.500 Ft/db

  Igény esetén 30 perces  tanácsadás vállalkozás indításához
Mit kell hozni a képzésre: a képzés helyszínén a hallgatóknak biztosítjuk az alapanyagokat, fertőtlenítő kendőket, olajokat, krémeket, a hallgatónak saját részére mindösszesen kényelmes fehér ruházatot, 2 db törölközőt, zoknit, papucsot, jegyzetfüzetet, ivóvizet szükséges hozni.

 

 

Jelentkezés módja:

 

Jelentkezési lap kitöltése, visszaküldése, vagy személyesen a Harmóniaházban  kedd 14-19 óra és szerdai  napokon 9-13 óra között.  Jelentkezéseket a regisztrációs díj (10.000Ft -  mely része a tanfolyami díjnak!) befizetésével tudjuk elfogadni.

 A részvételi díjból fennmaradó összeg a tanfolyam első napján, a tanítás megkezdése előtt fizetendő.

A tanfolyam elindulása előtt, emailban történő lemondás esetén a befizetett díj 80%-át egy későbbi tanfolyam árába beszámítjuk.

 

 A jelentkezési díjat és a tandíjat befizetheti:

 

 1. személyesen kedden 14-19 óra és szerdán 9-13 óra között
 2. banki befizetéssel vagy átutalással
  (a számlaszámot a jelentkezést visszaigazoló email tartalmazza)
hétköznapi tanfolyam
2024. szeptember 10, 11 ,17, 24.  9-16 órahétvégi tanfolyam

 2024.  .......................  9-16 óra

j e l e n t k e z e m >>>